A research prototype for an elementary but comfortable retreat, the Glass Pavilion sits in juxtaposition with its harsh surrounding environment. The project challenges thermal and structural abilities of glass.

Set in Spain’s Gorafe desert, the unit uses vertical glazing walls as the sole structural support under the timber stressed skin roof. The triple glass glazing is treated with almost invisible coatings, protecting the interior from the sun and offering thermally efficiency. Inside, there’s a bedroom, living area, and bathroom, with all of the spaces giving access to a covered porch and affording stunning, uninterrupted 360‎° views.

Designed to handle the desert climate conditions, the Glass Pavilion contains every element that makes life possible–from energy production to wastewater treatment.

Learn More From OFIS Arquitects

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image