Internationally-acclaimed Tasmanian architect Andrew Maynard undertook the assignment of creating an adaptable, multi-generational house in the suburbs of Kew, Melbourne, Australia. Named the Charles House , the home is a series of box-like sections that would connect and provide spacious areas.  As well as a music/living room & student den on the ground floor, there is also a Granny Flat, complete with its own bathroom and wheelchair accessible garden.  The bedrooms upstairs are designed to be changeable as the children grow older.

As well as a music/living room & student den on the ground floor, there is also a Granny Flat, complete with its own bathroom and wheelchair accessible garden, while the bedrooms upstairs are designed to be changeable as the kids grow older.

A neighborhood covenant required the dwelling have a stone exterior so they clad the vertical sides in slate.  Structurally it has double studded walls, bulk insulation, a water collector, solar array, and double glazed windows.  With these and other practical features, the Charles House has become the most sustainable homes Austin Maynard Architects ever developed.